Mummin siirappikakku24 palaa Ainekset3 kananmunaa1 1/2 dl Siro hienosokeria1 1/2 dl Tummaa siirappia1 1/2 dl kuumaa, vahvaa kahvijuomaa75 g margariinia tai voita sulatettuna4 1/4 dl vehnäjauhoja1 rkl jauhettua kanelia1/2 tl jauhettua neilikkaa1 tl leivinjauhetta1 dl rusinoitaPinnalleTomusokeria Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele 2 litran rengasvuoka. Vatkaa kananmunat, sokeri ja siirappi kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kuuma kahvijuoma ja sulatettu rasva voimakkaasti vatkaten munavaahtoon. Sekoita kuivat aineet ja rusinat. Lisää seos tasaisesti sekoittaen vaahtoon. Kaada taikina vuokaan ja paista noin 45 minuuttia. Kokeile kakun kypsyys hammastikulla. Kumoa kakku hiukan jäähtyneenä. Siivilöi ohut kerros tomusokeria kakun päälle ennen tarjoilua. Kakun maku paranee muutaman päivän säilytyksessä. Resepti perustuu -tuotteisiin.